Üniversitelerde 4 bin 668 sosyal sorumluluk projesi

YÖK verilerine göre üniversitelerde çevre, eğitim, dezavantajlı gruplar, kültür, sanat, spor ve hayvan hakları gibi birçok konuda 4 bin 668 sosyal sorumluluk projesi yürütülüyor. Bu projelerden 3 bin 431’i devlet, 1.237’si vakıf üniversiteleri tarafından uygulanıyor. Üniversiteler eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerinin yanı sıra kurumsal olarak ve öğrencilerle birlikte yürüttükleri sosyal sorumluluk projeleriyle de topluma doğrudan hizmet götürüyor.

DEPREM İÇİN ORGANİZE OLDULAR
YÖK tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Özellikle engelliler, çocuklar, kadınlar, yaşlılar ve toplumun farklı kesimlerine yönelik projeleriyle dikkati çeken üniversiteler, ihtiyaçların giderilmesine, dayanışma ve yardımlaşmaya yönelik çalışmalarıyla öne çıkıyor. Üniversitelerin sosyal sorumluluk projeleriyle toplumla bütünleşmesinin en önemli örneğini Kahramanmaraş’ta geçen yıl 6 Şubat’ta meydana gelen depreminin ardından topyekûn gösterilen dayanışma oldu. Türkiye genelindeki tüm üniversiteler depremlerin ardından hızla organize olarak bölgeye yardıma koşarken, arama kurtarma, gıda ve giyecek başta olmak üzere depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için olağanüstü çaba harcadılar. Üniversiteler, bölgenin yeniden ayağa kalkması için hazırladıkları projelerle sosyal sorumluluğun en önemli örneğini ortaya koydular. Deprem bölgesindeki üniversiteler de kampüslerini depremzedelere açarak, barınma, gıda ve diğer ihtiyaçları için seferber oldular.”

SOSYAL SORUMLULUKTA LİDER EGE ÜNİVERSİTESİ
Sosyal sorumluluk projesi en fazla olan üniversitelerin başında 843 proje ile Ege Üniversitesi geliyor. Ege Üniversitesini Sabancı Üniversitesi (357), Dokuz Eylül Üniversitesi (332), Selçuk Üniversitesi (328), İstanbul Nişantaşı Üniversitesi (297) izliyor.

En fazla projeye sahip Ege Üniversitesinde bu alandaki çalışmalar Sosyal Sorumluluk Projeleri Koordinatörlüğü tarafından yürütülüyor. Ege Üniversitesinin “Çevre” başlığı altında Çiçekli Kavanoz, Benim Bir Ağacım var, Dünyaya Kaç Ağaç Borcun Var, Ekmek İsrafında Toplumun Bilinçlendirilmesi, Doğayı Hor Gören Geleceği Zor Görür; “Dezavantajlı Gruplar” ile ilgili Dişe Dokunur İşler, Sessiz Sinema, Raflardan Okullara, Depremzedelere Destek; “Hayvan Hakları” konusunda Engelli Hayvanlar İçin Protez Üretimi, Altı Bacaklı Dostlarımız, Sen Doydun Onlar da Doysun; “Kültür ve Sanat” alanında Budak Sergisi, Sağlık Çalışanlarına Nefes, Atıklardan Yarınlara; “Sağlık” ile ilgili  Dişlerimi Seviyorum Diş Hekimine Gidiyorum, Maskemi Doğru Şekilde İmha Ediyorum, İleri Yaşlarda Ağız Bakımına Yönelik İpuçları; “Spor” konusunda Sporla Hayatına Renk Kat, Bir Top Bin Umut, Mezunu Unutma Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenlerini Destekle başlıklı projeleri dikkati çekiyor.

 

Gözden Kaçmasın

#YÖK#DİPLOMA

Ders dışı kazanımlar diplomaya dahil edilecekHürriyet.com.tr

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top