Teknoloji Haber Sitesi

Haber Takip Merkezi – Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi – Ülkenin Nabzını Tutan Site

Yılmaz Büyükerşen, o proje için İzmit’e geldi!

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ile Eskişehir Büyükşehir Belediyesi geçmiş dönem başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, İzmit’te hayata geçirilecek Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi projesi ile ilgili fikir alışverişinde bulundu

İzmit Belediyesi, Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi’ni Kuruyor

Kocaeli’de İzmit Belediyesi, Eskişehir’de bulunan Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi’nin benzerini İzmit’te açmaya hazırlanıyor. İzmit’in kültürel mirasını daha da zenginleştirecek olan müzede, Yeşilçam’a emek veren karakterlerin balmumu heykelleri sergilenecek, böylece geçmiş ile gelecek arasında köprü kurulacak.

Büyükerşen Projeyi Destekliyor

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, eski Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’i ağırlayarak proje hakkında detaylı bilgi verdi. Prof. Dr. Büyükerşen, müzenin kurulması konusunda heyecanlı olduğunu belirterek bu projenin müzecilik alanında önemli bir adım olacağına inanıyor.

Tarihi Kapanca Sokağı Ziyareti

Başkan Hürriyet, Yılmaz Büyükerşen ve CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, daha sonra tarihi Kapanca Sokağı’nı ziyaret ederek kent kültürü üzerine sohbet ettiler. Prof. Dr. Büyükerşen, İzmit’in tarihi önemini ulusal ve uluslararası platformlarda ön plana çıkaran Başkan Hürriyet’e başarılar diledi.