Yeni Papa için seçim süreci başlıyor: Konklav tarihi belli oldu

Katoliklerin Yeni Papanın Seçimi İçin Konklav Toplantıları 7 Mayıs’ta Başlayacak

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Francis’in 26 Nisan Cumartesi günü defnedilmesinin ardından yeni Papa’yı seçme sürecinin ne zaman başlayacağı da belli oldu.

Vatikan, bugün bir açıklama yaparak Katolik Kilisesi kardinallerin Katoliklerin yeni liderini seçmek için 7 Mayıs’ta “konklav” adı verilen gizli kardinaller toplantılarına başlayacaklarını bildirdi.

Söz konusu tarih, Papa’nın defnedildiği cumartesi gününden bu yana yapılan ilk kardinaller toplantısında kararlaştırıldı. Kapalı kapılar arkasında bir araya gelen kardinaller, seçim sürecinin 7 Mayıs’ta başlamasına karar verdi.

“2 GÜNDEN FAZLA SÜREBİLİR”

Tüm dünyadan 80 yaşının altındaki yaklaşık 135 kardinalin konklava katılma ve Katoliklerin yeni ruhani liderine karar verme hakkı bulunuyor. 16’ncı yüzyılda inşa edilmiş olan ve konklavların gerçekleştirildiği Sistine Şapeli, bugün toplantı için hazırlıkların yapılabilmesi için turistlere kapatıldı.

Bundan önce 2005 ve 2013 yıllarında yapılan konklavların her biri iki gün sürmüştü. Öte yandan, İsveçli kardinal Anders Arborelius, bugün yaptığı açıklamada, bu toplantının biraz daha uzun sürebileceğini, çünkü Papa Francis tarafından atanan kardinallerin çoğunun daha önce hiç tanışmadığını belirtti. Arborelius, toplantıya katılacak 80 yaşın altındaki 135 kadar kardinale işaret ederek “Birbirimizi tanımıyoruz” dedi.

Vatikan’da düzenlenen son 10 konklavın ortalama süresi üç gün olmuştu.

Related Posts

Terör örgütünden ‘süreç’ açıklaması: ‘DEM Parti iyimser, bize ulaşan bir şey yok’

Terör örgütü PKK’den ‘silah bırakma ve fesih’ çağrısına ilişkin yeni bir açıklama geldi. “DEM Parti’nin iyimser açıklamalar yaptığı” belirtilen açıklamada, Öcalan’ın sözkonusu çağrısının yerine getirilmesi için kendilerine ulaşan somut bir şey olmadığına dikkat çekildi.

BTP İl Kongresi’ne ‘Yukarının talimatı var’ engellemesi: Kongre için kiraladıkları salona alınmadılar

Bağımsız Türkiye Partisi, 9. Olağan Kongresi’ni yapacağı salona ücretini ödeyip duyurusunu ödediği halde alınmadı.

Suriyeli Kürtlerden “demokratik devlet” çağrısı

Suriyeli Kürt grupların düzenlediği konferansta “demokratik ve ademimerkeziyetçi bir devlet” çağrısında bulunuldu. SDG komutanı Mazlum Abdi, konferansın amacının Suriye’yi bölmek değil, birleştirmek olduğunu belirtti.

Otobüsü kaçırdı, Mecidiyeköy’ü birbirine kattı

İstanbul Mecidiyeköy’de otobüsü kaçıran yolcu, ortalığı birbirine kattı. Şoförün durak dışında olunması nedeniyle kapıları açmamasına sinirlenen yolcu, aracın önünü kesti.

Rize’de kış uykusundan uyanan ayılar 30 eve zarar verdi

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Amlakit ve Palovit yaylalarında kış uykusunda uyanan ayılar 30 eve zarar verdi.

Yaktığı ateşe tiner döktü, hastanelik oldu

Samsun’da bir kişi yaktığı ateşe tiner dökünce hastanelik oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir