UNICEF’den Sudan’daki 3,2 milyon çocuk için kritik uyarı: Akut kötü beslenmeye maruz kalacaklar

UNICEF Sudan’daki 3,2 Milyon Çocuğun Durumunu Uyardı

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Sudan’da bulunan 5 yaş altı 3,2 milyon çocuğunun bu yıl akut kötü beslenme sorunuyla karşı karşıya kalacağını öngörüyor.

BM Sözcüsü Stephan Dujarric tarafından yapılan açıklamaya göre, Sudan, yerinden edilmiş çocuklar krizinin en derin yaşandığı ülke konumunda. Çatışmalar sebebiyle 5 milyon çocuğun yerinden edildiği belirtildi.

Dujarric, UNICEF’in Sudan’da 3,2 milyon çocuğun akut kötü beslenmeye maruz kalacağı yönünde uyarıda bulunduğunu açıkladı.

Annelerin barınma ve gıda temin etmek için uzun süreler boyunca yürümek zorunda kaldığını söyleyen Dujarric, ailelerin ve toplumların şiddetin ağırlığını çektiğini ifade etti.

Dujarric, gıda ve temel hizmetlere ulaşımın engellenmesinin daha fazla ölüm getireceği konusunda uyarıda bulundu. (AA)

Related Posts

ABD Elçisi Barrack: Suriye bir deney, görevimiz ulus inşası değil

Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi ve ABD’nin Suriye Özel Elçisi Thomas Barrack ile ABD Dışişleri Yabancı Basın Merkezi Bilgilendirmesinde Barrack bölgeye dair başkan Donald Trump’ın vizyonunu değerlendirdi. İsrail-Filistin meselesi, İsrail’in Suriyede …

Suriye’den Hatay’a sıçrayan yangın kontrol altına alındı

Suriye’nin Lazkiye kırsalında başlayan ve Hatay’ın Yayladağı ilçesine sıçrayan orman yangını, havadan ve karadan yapılan müdahale sonrası kontrol altına alındı.

Antalya’da aslanın saldırdığı kişi taburcu edildi

Antalya’nın Manavgat ilçesinde hayvan parkından kaçan aslanın saldırması sonucu yaralanan Süleyman Kır, hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi.

PKK neden silahlarını bu mağarada bıraktı? İşte Casene Mağarası’nın tarihi

Terör örgütü PKK’lı bir grup üye, silah bırakma sürecinin ilk adımı olarak Irak’ın Süleymaniye şehrinin 50 kilometre batısında bulunan Casene Mağarası’nda silahlarını yaktı. Tören için özenle seçilen mağaranın tarihi merak konusu oldu.

Bu çikolataları sakın tüketmeyin! En yüksek risk uyarısı verildi, acilen toplatılıyor

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), alerjisi olanlar için ölümcül risk taşıyan çikolatalar hakkında en yüksek seviyede uyarı yayınladı. “Süt içermez” etiketi taşıyan ürünlerde süt tespit edilmesiyle, ülke genelinde acil geri çağırma başlatıldı.

Yaşlı adam midibüsün altında kaldı: O anlar kamerada

Kocaeli’nde midibüsün altına kalan yaya ağır yaralandı. Kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı.