Tuncer Bakırhan: Suriye’de Türkiye ne geziyor sorusunun sorulması gerekiyor

DEM Parti: Türkiye’nin Suriye Politikaları Eleştirildi

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırha, Demokratik Bölgeler Partisi’nin 7’nci olağan kongresinde Türkiye’nin Suriye politikalarını sert bir dille eleştirdi. Bakırhan, ülkenin Suriye’deki operasyonları ve desteklediği SMO (Özgür Suriye Ordusu) hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yoksul kesimlerin, hükümetin sınır ötesi politikalarını sorgulaması gerektiğini belirten Bakırhan, şunları söyledi:

“SURİYE’DE TÜRKİYE NE GEZİYOR SORUSUNUN SORULMASI GEREKİYOR”

“Türkiye’ye son 11 yılda Suriye’den tek bir çakıl taşı gelmiş midir? Şimdi halkı aldatmaya çalışıyorlar. Güvenlik meselesi dedikleri aslında Kürdü yok sayan zihniyettir. Öcalan ile görüşme zamanı geldiği şu günlerde yeter artık!

Ülkenin ekonomisini batırdınız, ev kiraları astronomik rakamlara çıktı, emekliler ise açlık sınırında yaşıyor. Türkiyeli vatandaşların yaşadığı zorlukları sorgulamaları gereken bir dönemdeyiz. Suriye’de Türkiye ne iş yapıyor? SMO kimdir ve ne amaç güdüyor? Soruları cevaplanmalı”

İKTİDARA SDG-YPG İLE GÖRÜŞME ÇAĞRISI

“HTŞ ile görüşüyorsunuz, halen terör örgütü olarak kabul edilen SDG ile neden görüşmüyorsunuz? Dünyanın hak arama platformu olarak gördüğü SDG ile neden diyalog kurmuyorsunuz?

Askeri yöntemler yerine neden müzakere şansına başvurmuyorsunuz?

Bakanlarınız kuzeydoğu Suriye’yi ziyaret etmeli ve gerçek durumu görmelidir. Türkiye ve Suriye Kürtleri arasında diyalog şarttır, iktidar bunu görmelidir.”

Related Posts

Ermenistan Dışişleri Bakanı Mirzoyan’dan, Rus mevkidaşı Lavrov’a: İç işlerimize karışmayın

Ermenistan Dışişleri Bakanı Mirzoyan’dan, Rus mevkidaşı Lavrov’a: İç işlerimize karışmayın

‘Cumhuriyet düşmanı’nı asıldığı meydanda andılar

Cumhuriyet’in reformlarına karşı ayaklanan Şeyh Said idam edilişinin 100. yılında Diyarbakır’da anıldı. HÜDA PAR’lı Dinç, “Hamdolsun Şeyh Said’in yolundayız” dedi.

Altın beyin engel tanımadı

Yüzde 60 görme engelli Serçe, 5 yıl önce üniversite sınavında şampiyon oldu. Okulunu birincilikle bitirdi. Serçe şimdi Cambridge’ten tam burslu kabul aldı.

Beyaz Saray Trump’ın Suriye planını açıkladı

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada ABD Başkanı Donald Trump’ın, Suriye’ye yaptırımları kaldıracak başkanlık kararnamesi imzalayacağını bildirdi. Günlük basın toplantısında konuşan Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, Trump’ın Suriye’ye yönelik ABD …

Modi, BRICS Zirvesi için Brezilya’ya gidecek

Hindistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Ravi, Başbakan Modi’nin Brezilya’yı ziyaret edip, Rio de Janeiro’da düzenlenecek olan BRICS Zirvesi’ne katılacağını belirtti.

Son dakika… Kılıçdaroğlu ‘kurultay davası’ sonrası sessizliğini bozdu: ‘Fonlarla beslenen gazeteciler, troller, gözü dönmüş siyasetçiler…’

Son dakika haberi… Özgür Özel’in Genel Başkan seçildiği Kasım 2023’te gerçekleştirilen 38. Olağan CHP Kurultayı’nın iptali istemiyle açılan ve “mutlak butlan” tartışmalarını doğuran dava 8 Eylül’e ertelendi. Eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu, ertelenen dava sonrası sessizliğini sosyal medyadan bozdu.