Trump, Erdoğan’dan Rusya-Ukrayna savaşı için yardım istedi

Türkiye, Rusya-Ukrayna Savaşındaki Barış Girişimlerine Destek Veriyor

Türkiye, daha önce İstanbul’da barış görüşmelerine ev sahipliği yaparak Tahıl Koridoru Anlaşması ile küresel gıda krizinin önüne geçen bir ülke olarak, Rusya-Ukrayna savaşında barış çabalarına yeniden destek veriyor. ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan‘dan savaşın sona erdirilmesi için birlikte çalışma önerisinde bulundu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, AKP milletvekilleriyle yaptığı görüşmede Erdoğan-Trump hattındaki son teması değerlendirerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bölge ülkeleri nezdindeki etkisine dikkat çekti. Fidan’a göre, “Trump’ın sözünü dinleyeceği tek Müslüman lider sizsiniz” yorumları Ankara’ya ulaşıyor.

Türkiye Gazetesi’nin haberine göre, Trump’ın pazartesi günü Erdoğan ile yapmış olduğu telefon görüşmesinde, Rusya-Ukrayna savaşı için barış beklentisini ilettiği ve Erdoğan’dan bu konuda iş birliği talebinde bulunduğu belirtiliyor.

Türkiye’nin önümüzdeki dönemde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in başlattığı ateşkesin kalıcı hale gelmesi için diplomatik çabalarını artıracağı öngörülüyor. Ankara’nın Moskova ve Kiev ile olan yoğun diplomatik görüşmeleri ve taraflara “masaya dönme” çağrılarının devam edeceği tahmin ediliyor.

Ayrıca, Karadeniz’deki güvenlik risklerini azaltmak ve bölgesel barışı sağlamak amacıyla Türkiye tarafından ABD’ye gerekli destek mesajının iletilmesi planlanıyor. Türkiye daha önce de Azerbaycan-Ermenistan ve Somali-Etiyopya krizlerinde diplomatik ara buluculuk rolünü üstlenmişti.

Related Posts

Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Yaşar Beyazgül gözaltına alındı

Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Yaşar Beyazgül gözaltına alındı

İngiltere, Euro 2025’i Kazandı!

Lucy Bronze’un sakatlığına rağmen oynadığı finalde İngiltere, İspanya’yı penaltılarla yendi.

Şem’un El Gazi Türbesi’nde Dua

Develi ve Yahyalı’dan heyet, Gazze için dua etti, yağmur duası geleneği yaşatıldı.

Sarıyer’de bulunan cesedin elinde dikkat çeken not!

Sarıyer’de yol kenarındaki ormanlık alanda başına siyah çöp poşeti geçirilmiş ve bantlanmış halde bulunan erkek cesedinin Rus vatandaşı Usman Amriev’e (20) ait olduğu ortaya çıktı.

AK Parti Teşkilat Akademisi Kırşehir’de Gerçekleşti

Kırşehir’de AK Parti Teşkilat Akademisi ile partililere eğitim verildi, vizyon ve inanç vurgulandı.

Ümraniye’de sokak ortasında kadına şiddet

İstanbul Ümraniye’de bir kişi elinde silahla sokak ortasında kadına şiddet uygulayıp kafasına silah dayadı.