Toprak Razgatlıoğlu saliselik farkla 2’nci oldu

Toprak Razgatlıoğlu Çekya’da Superbike’ta İkinci Oldu

Türk motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, Çekya’da gerçekleşen 2025 Dünya Superbike Şampiyonası’nın beşinci ayağında nefes kesen bir yarışa imza attı. Yarışın sonunda rakibine sadece salise farkla geçilen Razgatlıoğlu, ikinci sırayı elde etti.

WSBK’da sezonun beşinci yarışı, Çekya’nın Autodrom Most Tvrzova Pisti’nde gerçekleşti. 4,212 kilometrelik parkurda düzenlenen yarış, ikinci ana yarış mücadelesiyle tamamlandı.

Red Bull sporcusu Toprak Razgatlıoğlu, ROKiT BMW Motorrad takımıyla 22 tur boyunca büyük bir performans sergiledi. Yarışın ilk etaplarında İtalyan rakibi Nicolo Bulega’nın ardından ikinci sırada yer aldı ve son turlarda liderliği ele geçirmeyi başardı.

Son turda birinci sırada ilerleyen Razgatlıoğlu, bitiş çizgisine 0.027 saniyelik bir farkla ikinci oldu. Bu sonuçla hafta sonu yapılan 3 yarıştan 2’sini kazanan başarılı motosikletçi, podyumun ikinci basamağında yer aldı.

Yarış sonrası açıklamasında Razgatlıoğlu, “Tüm yarış boyunca en iyisini yapmaya çalıştım ve sonuçtan memnunum. Herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Yarışı birinci sırada tamamlayan Nicolo Bulega’nın yanı sıra üçüncülüğü Danilo Petrucci elde etti. Diğer Türk motosikletçi Bahattin Sofuoğlu ise yarışı 17. sırada tamamladı.

Genel klasmanda Nicolo Bulega liderliğini korurken, Toprak Razgatlıoğlu ikinci sırada yer alıyor. Danilo Petrucci ise üçüncü sıradaki yerini koruyor. Bahattin Sofuoğlu ise 20. sırada bulunuyor.

Dünya Superbike Şampiyonası’nın 6. ayağı, İtalya’nın Pirelli Emilia-Romagna Pisti’nde 13-15 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek.

Related Posts

Sürücüleri şaşırtacak yeni detay; kazaları yarı yarıya azaltabilir

Sürücüleri şaşırtacak yeni detay; kazaları yarı yarıya azaltabilir

Organ naklinde yeni çağ! 3D baskı ile organ üretimi

Tıp dünyası, 3D baskı teknolojisinin biyoteknolojiyle birleşmesiyle tarihi bir dönüm noktasında. 3D baskı ile organ üretimi, organ nakli bekleyen milyonlarca hasta için umut ışığı olurken, bilim insanları bu teknolojiyle kişiye özel organlar üreterek …

Toyota’da geri çağırma alarmı: Binlerce araçta fren ve vites sistemlerinde ciddi risk

Dünyaca ünlü otomotiv devi Toyota, son günlerde araçlarındaki teknik arızalar nedeniyle geri çağırma işlemleriyle gündeme geliyor. Japon markası, bu kez iki amiral gemisi modelini güvenlik sorunları nedeniyle geri çağırma kararı aldı.

En güçlü roket: Starship 9’uncu kez test edildi 30 dakika sonra kontrolden çıktı

Milyarder iş adamı Musk’ın SpaceX şirketinin geliştirdiği Starship uzay roketi, 9’uncu uçuş testini yaptı. Test başladıktan 30 dakika sonra roketle bağlantı kesildi.

Bilimin çürüttüğü 4 kahve efsanesi

Koyu kavrulmuş daha kuvvetli değildir ve kahve su kaybetmenize neden olmaz.

Tamamen elektrikli model Türkiye’de satışa sunuldu: Fiyatını duyan inanamadı

Audi’nin Premium Platform Electric (PPE) altyapısı üzerine inşa edilen tamamen elektrikli yeni A6 E-Tron modeli, Sportback ve Avant gövde seçenekleriyle ve farklı motor alternatifleriyle Türkiye pazarında satışa çıktı.