YPG’nin Sırrin Beldesindeki Yer Altı Şehri Ortaya Çıktı
Suriye’de YPG’nin işgalinden kurtarılan Sırrin beldesindeki bir dağın altına inşa edilmiş tünel ağı, Suriye ordusu tarafından açığa çıkarıldı. Anadolu Ajansı (AA), YPG’nin Aynularab bölgesine bağlı Sırrin beldesinde inşa ettiği “yer altı şehrini” görüntüledi. Tüneller, birbirleriyle bağlantılı şekilde 3 kat olarak yapılmış ve terör örgütüne ait mühimmat ve belgeler ele geçirilmiş.
Tünellerin bazı bölgeleri kamyonetlerin bile rahatça girebileceği genişlikte inşa edilmiş ve elektrik, su şebekesi hatlarıyla donatılmış. Yer altı şehrinde mutfak, yatak odası, sinema salonu, amfi ve fırın gibi alanlar bulunuyor. Suriye ordusuna bağlı 76. Tümen Komutanı Tuğgeneral Seyf Polat, yapılan incelemelerde bu yerin terör örgütünün bir “komuta merkezi” olduğunu belirtti ve güvenlik önlemlerinin alındığını vurguladı.
Polat, tünellerde bulunan yayınların Kürt gençlerini etkilemeye yönelik olduğunu ve terör örgütünün bölgede devlet kurma hayallerinin Suriye Savunma Bakanlığı kahramanları sayesinde son bulduğunu ifade etti. Bu alanın gelecek nesillere terör örgütünün faaliyetlerini göstermek amacıyla müzeye dönüştürülmesi hedefleniyor.