Siyasetçiler taraflarını seçti: Beyaz Saray’da bölünmeler erken başladı

Trump ve Elon Musk Arasındaki Dostluk Sona Erdi: ABD’de Siyasi Savaş Kapıda!

ABD Başkanı Donald Trump ve dünyanın en zengin insanı arasındaki dostluk sona erdi ve ittifak çöktü. Şimdi, Beyaz Saray en olağandışı siyasi savaşa hazırlanıyor.

Trump siyasi gücünü, Musk ise parasını ve sosyal medya etkisini konuşturmuştu. Ancak Perşembe günü, bu ittifak gözler önünde en gürültülü şekilde sona erdi.

Şimdi Beyaz Saray’da tahtını kuran, Senato ve Temsilciler Meclisi’nde koltukları dolduran ABD sağ kanadı ikiye bölündü.

Elon Musk’ın temsil ettiği “teknolojik sağ” ve Trump’ın MAGA hareketi karşı karşıya geldi. Savaşın galibi ise yakın zamanda belli olacak.

En Sarsıcı Ayrılık: Trump ve Musk Arasındaki Kriz

Tartışma, uzun süredir devam eden yasa tasarısı kriziyle alevlendi. Musk, Trump’ın desteklediği paketi “iğrenç bir rezalet” olarak niteledi.

Kısa sürede, Trump ve Musk arasındaki tartışma, kişisel sataşmalara dönüştü ve NASA başkanlığına önerilen bir ismin geri çekilmesine kadar uzandı.

İkili, sosyal medya üzerinden birbirlerine ağır şekilde yüklendi. Trump, Musk’ın şirketlerine verilen devlet sözleşmelerini iptal edebileceğini duyurdu.

Trump ayrıca, Musk’ın kampanyaya yaptığı katkıları değersiz bulduğunu iddia etti. “Pensilvanya’yı tek başıma kazanırdım” şeklinde konuştu.

Musk ise “Ben olmasam Trump seçilemezdi, Meclis Demokratların eline geçerdi” diyerek yanıt verdi.

Musk’ın, elektrikli araç teşviklerinin yasa tasarısından çıkarılmasının ardından Trump’a sırt çevirdiği iddia ediliyor.

Karşı Karşıya Gelen Taraflar

Musk’ın çevresi, bu krizin ardından şok olmuştu. Bazıları, Musk’ın bu kavgadan daha güçlü çıkacağını söylerken, teknoloji destekli muhafazakar çevrenin zarar görebileceğinden endişe ediliyordu.

Washington’da, taraflar belirginleşmeye başladı. Trump yanlıları, Musk’ı kendi çıkarları için yasa tasarısına karşı çıkmakla suçladı.

Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, “Elon sadece pakette kendi önerdiği düzenlemeler olmadığı için bu tepkileri veriyor” dedi.

Musk ise yeni bir parti kurma fikrini ortaya attı, Trump’a yönelik azil çağrılarını destekledi ve Trump’la ilgili iddiaları gündeme getirdi.

Siyasette dengeler yeniden şekilleniyor. Bazı Cumhuriyetçi isimler Musk’ın yanında saf tutarken, bazıları Trump’a sadık kalmayı tercih ediyor.

Geçen hafta, Oval Ofis’te karşılıklı övgülerle ayrılan Trump ve Musk’ın şimdi birbirlerine savaş ilan etmesi, Cumhuriyetçi Parti içindeki güç dengelerinin ne kadar hızlı değişebileceğini gösterdi.

Related Posts

FETÖ elebaşı Gülen’in kuzeni gözaltına alındı

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen’in kuzeni Kemalettin Gülen, gözaltına alındı.

Traktör uçuruma yuvarlandı: 8 kişi yaralandı

Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde traktörün uçuruma yuvarlanması sonucu 8 kişi yaralandı. Yaralılardan 2’sinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

AKP’li vekil bir yanlıştan döndü, bir yanlış yaptı

İnternette titrini ‘Vekil’ diye düzeltti ama bu defa da asil Başkan Hakan Bahçetepe’nin tüm haber geçmişini sildirdi.

‘Trump, İsrail’in Hamaney’e suikast planını veto etti’

ABD Başkanı Trump’ın, İsrail’in Hamaney’e suikast düzenlemesini önlediği iddia edildi.

ChatGPT krizi derinleşiyor: Akademide kopya endişesi büyüyor

İngiltere’deki üniversiteler, yapay zekâ destekli kopya girişimlerine karşı alarma geçti, 7 binin üzerinde şüpheli vaka tespit edildi

New York Times: “Netanyahu’nun en büyük korkusu, bir otobüs dolusu patlayıcı”

New York Times, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun İran’dan gelebilecek olası bir saldırıya dair en büyük endişesini yazdı