Norveç, Filistin’e Büyükelçi atadı

Norveç, Filistin ile ilişkilerini güçlendirme kararı alarak Büyükelçi atadı. Norveç Dışişleri Bakan Yardımcısı Andreas Motzfeldt Kravik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Marie Antoinette Sedin’in Filistin Büyükelçisi olarak atandığını duyurdu.

Kravik, “Norveç ile Filistin Devleti arasındaki diplomatik ilişkilerin resmen başlamasını kutluyoruz. Yeni atanan Filistin Büyükelçisi Marie Antoinette Sedin’in Kral Harald’a güven mektubunu sunmasını kutluyoruz” dedi.

Norveç, Mayıs ayında İsrail ve İspanya ile birlikte Filistin’i 1967 sınırlarında resmen tanıyan ülkeler arasındaydı.

Norveç Başbakanı Jonas Gahr Store, Norveç’in bu kararının Ortadoğu’da kalıcı barışı getirebilecek “tek çözüm” olan “barış ve güvenlik içinde yan yana yaşayan iki devlet” için bir adım olduğunu belirtti.

Related Posts

1 ve 19 Mayıs’ta toplu ulaşım ücretsiz

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile Atatürk’ü Anma, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bazı raylı sistem hatlarında toplu ulaşım ücretsiz olacak.

Hakan Fidan yeni büyükelçilik görevlerini tebliğ etti

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bazı büyükelçilerin yeni büyükelçilik ve daimi temsilcilik görevlerini tebliğ etti.

Küçükçekmece’de deprem sonrası mühürlenen 9 bina boşaltıldı

Küçükçekmece’de deprem sonrasında riskli yapı ihbarında bulunulduğu için mühürlenen 9 bina, belediye ekiplerince boşaltıldı.

Bebeğini 2 bin euro’ya sattı, pişman oldu: Geri almak isterken tutuklandı

İspanya’da bebeğini kısırlık sorunu olan bir çifte 2 bin euro karşılığında satan kadın, kızını geri almaya çalışırken tutuklandı. Bebeği satın alan çiftin de tutuklandığı bildirildi.

Yapay zeka radyo sunucusu: Aylarca fark edilmeden yayın yaptı!

Avustralya’da 6 aydır devam eden bir radyo programının sunucusunun yapay zeka tarafından oluşturulduğu ortaya çıktı. Hafta içi günde 4 saat süren programda izleyicilere hitap eden ses kafaları karıştırdı. Programın dinleyicilerinden birinin durumu fark etmesiyle gerçek ortaya çıktı.

Tüfekle oynarken kendini vurdu

Samsun’da 19 yaşındaki bir genç, oynadığı av tüfeğinin ateş alması sonucu kolundan yaralandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir