İtalya ve ABD dışişleri bakanları Roma’da görüştü

İtalya ve ABD Dışişleri Bakanları Roma’da Bir Araya Geldi

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani ile ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio’nun Roma’da bir araya gelerek Rusya-Ukrayna savaşı, İsrail’in Gazze saldırıları, İran’la yürütülen nükleer müzakereler ve İtalya-ABD ilişkilerini ele aldığı belirtildi.

İtalya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Tajani ve Rubio, dün akşam saatlerinde Roma’daki devlet konukevi Villa Madama’da buluştu. Açıklamada, “Rusya-Ukrayna savaşı konusunda Tajani, İtalya’nın adil ve kalıcı barış için çabaladığını vurguladı. İtalya Hükümeti, ABD’nin arabuluculuk çalışmalarını desteklemekte ve kısa vadeli hedef olarak 30 günlük, derhal ve koşulsuz bir ateşkese ulaşılmasını savunmaktadır. Ayrıca, İtalya, Ukrayna’nın Yeniden İnşası Konferansı için hazırlık yapmaktadır” denildi.

Açıklamada, Rubio’nun Tajani’ye, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile yaptığı telefon görüşmesinin detaylarını aktardığı belirtildi. Tajani’nin de Ukrayna-Rusya görüşmelerinde varılan tutsak değişimi anlaşmasını olumlu karşıladığı ve ABD’nin Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşa son verme konusundaki çabalarını desteklediği ifade edildi.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına da değinilen açıklamada, Tajani’nin Orta Doğu krizi konusunda ABD’nin arabuluculuk çabalarını takdir ettiği ve iki devletli çözümün tek gerçekçi seçenek olduğunu vurguladığı belirtildi.

İran’la yürütülen nükleer müzakereler hakkında güncel bilgilerin de paylaşıldığı belirtilen açıklamada, İtalya’nın İran ile yaşanan anlaşmazlıkların barışçıl yollarla çözülmesine destek verdiği vurgulandı. Ayrıca, İtalya-ABD ikili ilişkilerinin de görüşmede önemli bir gündem maddesi olduğu kaydedildi.

Related Posts

FETÖ elebaşı Gülen’in kuzeni gözaltına alındı

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen’in kuzeni Kemalettin Gülen, gözaltına alındı.

Traktör uçuruma yuvarlandı: 8 kişi yaralandı

Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde traktörün uçuruma yuvarlanması sonucu 8 kişi yaralandı. Yaralılardan 2’sinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

AKP’li vekil bir yanlıştan döndü, bir yanlış yaptı

İnternette titrini ‘Vekil’ diye düzeltti ama bu defa da asil Başkan Hakan Bahçetepe’nin tüm haber geçmişini sildirdi.

‘Trump, İsrail’in Hamaney’e suikast planını veto etti’

ABD Başkanı Trump’ın, İsrail’in Hamaney’e suikast düzenlemesini önlediği iddia edildi.

ChatGPT krizi derinleşiyor: Akademide kopya endişesi büyüyor

İngiltere’deki üniversiteler, yapay zekâ destekli kopya girişimlerine karşı alarma geçti, 7 binin üzerinde şüpheli vaka tespit edildi

New York Times: “Netanyahu’nun en büyük korkusu, bir otobüs dolusu patlayıcı”

New York Times, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun İran’dan gelebilecek olası bir saldırıya dair en büyük endişesini yazdı