23 Şubat 2025

Teknoloji Haber Sitesi

Eğitim, Sağlık, Ekonomi, Teknoloji Haber Sitesi

İstanbul’da sabah baskınları: Gözaltılar var

İstanbul'da sabah saatlerinde düzenlenen operasyonlarda EMEP İl Başkanı Sema Barbaros ve parti üyeleriyle birlikte SYKP ve HDK üyelerinin de gözaltına alındığı belirtildi.

İstanbul’da sabah saatlerinde düzenlenen operasyonda EMEP İl Başkanı Sema Barbaros ve parti üyeleri gözaltına alındı. EMEP’ten yapılan açıklamada“Sabah saatlerinde İl Başkanımız Sema Barbaros ve parti üyelerimiz gözaltına alındı. Bu hukuksuz operasyonu kabul etmiyoruz! Arkadaşlarımız derhal serbest bırakılsın” denildi.

ASLAN’DAN TEPKİ

EMEP Genel Başkanı Seyit Aslan da şu mesajı paylaştı: “Bir gece yarısı operasyonu ile İstanbul İl Başkanımız, Güngören ilçe başkanımız, yönetici ve üyelerimizin de aralarında olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Bu hukukusuz ve keyfi tutumu kınıyoruz. Türkiye’yi adeta açık cezaevine dönüştürmek isteyen, tek adam iktidarı hedeflerine varamayacaktır. Faşizan uygulamalarla hak alma mücadelesine, sendikal haklara saldıran, sendika başkanlarını tutuklayan, seçilmiş belediye başkanını görevden alıp kayyım atayan bu anlayışa teslim olmayacağız ve mücadele etmeye devam edeceğiz.”

GAZETECİ YILDIZ TAR GÖZALTINA ALINDI

Bu arada gözaltına alınanlar arasında Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) ve HDK üyelerinin de olduğu belirtildi. Öte yandan MLSA da sosyal medyada açıklama yaparak gazeteci Yıldız Tar’ın İstanbul merkezli operasyon kapsamında Ankara’da gözaltına alındığını ve İstanbul’a götürüleceğini yazdı.

(HABER MERKEZİ)