İstanbul Havalimanı nisandaki uçuş sayısıyla Avrupa’nın zirvesinde

İstanbul Havalimanı, Avrupa’nın En Yoğun Havalimanı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Havalimanı’nın nisanda günlük ortalama 1481 uçuşla Avrupa’daki en yoğun havalimanı olduğunu belirtti. Aynı zamanda iç hatlarda da Türkiye’nin zirvede olduğunu ifade etti.

Bakan Uraloğlu, Avrupa Havacılık Genel Bakış Raporu’nu değerlendirirken, İstanbul Havalimanı’nın başarısının bu raporda da yansıdığını söyledi. Amsterdam Schiphol Havalimanı ve London Heathrow Havalimanı’nı geride bırakarak İstanbul Havalimanı, uçak trafiği en yoğun olan 10 havalimanı arasında birinci sıraya yerleşti.

Ayrıca, İstanbul Havalimanı’nın kargo uçuşlarında da önemli bir performans sergilediğini belirten Uraloğlu, Avrupa’daki kargo trafiği en yoğun havalimanları arasında dördüncü sırada olduğunu bildirdi.

Türkiye, Avrupa’da İç Hat Uçuşlarında İkinci Sırada

Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin iç hat uçuşlarında da Avrupa’da ikinci sırada yer aldığını vurgulayarak, Türkiye’nin hava lojistiğinde bölgesel bir merkez olduğunu gösterdi. Düşük maliyetli hava yolu şirketlerinin uçuş trafiğinde Türkiye’nin öne çıktığını belirten Uraloğlu, Sabiha Gökçen Havalimanı’nın beşinci sıraya, Antalya Havalimanı’nın ise onuncu sıraya yerleştiğini açıkladı.

  • Fransa 975 trafikle birinci sırada,
  • Türkiye 869 trafikle ikinci sırada,
  • İtalya 854 trafikle üçüncü sırada yer alıyor.

Uraloğlu, Türkiye’nin günlük ortalama yeni uçuş ekleyen ülkeler sıralamasında da dördüncü sırada olduğunu belirterek, bu durumun hava ulaşımındaki büyümeyi gösterdiğini kaydetti.

Related Posts

Merkez Bankası’nın tahmini belli oldu: Emekliye temmuz zammı ne kadar olacak?

Emekliler, temmuz ayında açıklanacak enflasyon verisini yakından takip ediyor. Zam oranları hem SSK hem de BAĞ-KUR ve memur emeklileri için büyük önem taşıyor. Ekonomideki gelişmeler, milyonlarca emeklinin gelirini doğrudan etkiliyor.

Bakan Kacır açıkladı! Proje başına 50 milyon TL’ye varan hibe desteği sunulacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Ulusal Yapay Zekâ Stratejimiz doğrultusunda ‘Türkçe Büyük Dil Temel Modeli Sektörel Uyarlama Projesi Çağrısı’nı başlatıyoruz” diyerek proje başına 50 milyon TL’ye varan hibe desteği sunulacağını bildirdi.

Bankada parası olanlar dikkat! Mevduatta yüksek getiriler için son günler

3 gün sonra yapılacak olan Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) politika faizini yüzde 46 seviyesinde koruması bekleniyor. Ancak para politikası duruşunda daha gevşek bir çerçeveye geçileceği sinyalleri de dikkat çekiyor. Üst bantta yer alan yüzde 49’luk faiz oranının yüzde 47,50’ye indirilmesi öngörülüyor.

Bakanlık duyurdu: Ödemeler hesaplara yatırıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bakıma ihtiyacı olan tam bağımlı vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 5,4 milyar lira Evde Bakım Yardımı ödemesini hesaplara yatırdıklarını bildirdi.

600 bin kamu işçisi için zam teklifi geldi

Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmelerinde işveren tarafı Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenler Sendikası (TÜHİS) ilk teklifini işçi tarafını temsil eden Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) ve Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (HAK-İŞ) sundu.

Bakan Işıkhan müjdeyi duyurdu: 1 milyon 200 bin vatandaşımızı istihdama kazandırmayı hedefliyoruz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan,” 500 bin kadın, 500 bin genç, 45 bin engelli birey ve 275 bin yükseköğretim mezunu vatandaşımızı istihdama kazandırmayı hedefliyoruz.” dedi.