İsrail basını Türkiye’nin “yayılmacılığını” durdurmak için “Kürt devleti” kurulmasını savundu

Türkiye’nin Stratejik Politikalarının Altında Yatan Gerçekler

Türkiye’nin NATO üyeliği ve Batı ile stratejik ilişkilerinin incelendiği bir yazıda, Ankara’nın politikalarına karşı çıkmanın zorlukları vurgulanmaktadır.

Ankara’nın Musul, Halep ve Şam gibi stratejik yerlerde genişleme hedefleri taşıdığı ve açıkça ortaya koyduğu belirtilen yazıda şu detaylara yer verilmiştir:

’’BBC’nin aktardığına göre Türkiye, Kuzey Irak’ta sivillerin girişinin yasak olduğu 136 yarı kalıcı askeri üs kurmuştur. Aynı şekilde Kuzey Suriye’de Türkiye, iki önemli bölgeyi fiilen ele geçirmiştir. Ankara, Şam’daki yeni İslamcı liderlerle olan ilişkilerini gizlemeden ya da İsrail’e karşı ‘savaşı öncülükleme’ amacını ya da Kudüs’ü Siyonist varlık arasından kurtarma arzusunu açıkça belirtmektedir.

‘KÜRTLERİN GEREK SİLAHLARA SAHİP OLMASI GEREKİYOR’

Şu anda İsrail’i endişelendiren şey, Türkiye’nin uzun vadeli genişleme planlarının bir devamıdır. Kürtler tek başlarına Türkiye’yi durduramazlar.

Şu anda Kürtler ve İsrail, ABD’nin Suriye’den tamamen çekilme olasılığı karşısında giderek daha fazla endişelenmektedir. Türkiye genişleme hedeflerine doğru ilerlerken, İsrail uluslararası düzeyde alarm zillerini çalmaya başlamıştır. Ancak çözüm, Türkiye ile Suriye’de nüfuz alanlarını paylaşan örtük bir anlaşma değildir.

Türkiye’yi Suriye veya Irak’ta durdurmanın tek yolu, Kürtlerin kendi siyasi ajandasını belirlemelerine yardımcı olmaktır: Tarihi topraklarını baz alarak, Akdeniz’e Lazkiye üzerinden çıkış yapabilecek bir Kürt ulusal devleti. Bu devlet kurulduğunda, her türlü toprak saldırısına karşı koymak için gerekli savunma mekanizmalarına ve silahlara sahip olmalıdır.’’

Related Posts

FETÖ elebaşı Gülen’in kuzeni gözaltına alındı

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen’in kuzeni Kemalettin Gülen, gözaltına alındı.

Traktör uçuruma yuvarlandı: 8 kişi yaralandı

Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde traktörün uçuruma yuvarlanması sonucu 8 kişi yaralandı. Yaralılardan 2’sinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

AKP’li vekil bir yanlıştan döndü, bir yanlış yaptı

İnternette titrini ‘Vekil’ diye düzeltti ama bu defa da asil Başkan Hakan Bahçetepe’nin tüm haber geçmişini sildirdi.

‘Trump, İsrail’in Hamaney’e suikast planını veto etti’

ABD Başkanı Trump’ın, İsrail’in Hamaney’e suikast düzenlemesini önlediği iddia edildi.

ChatGPT krizi derinleşiyor: Akademide kopya endişesi büyüyor

İngiltere’deki üniversiteler, yapay zekâ destekli kopya girişimlerine karşı alarma geçti, 7 binin üzerinde şüpheli vaka tespit edildi

New York Times: “Netanyahu’nun en büyük korkusu, bir otobüs dolusu patlayıcı”

New York Times, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun İran’dan gelebilecek olası bir saldırıya dair en büyük endişesini yazdı