İftiralar yargıya taşındı: Resul Emrah Şahan’dan yandaş gazeteci Cem Küçük’e tazminat davası

TGRT Haber ekranlarında 26 Nisan 2025 tarihinde yayınlanan “Taksim Meydanı” adlı programda, iktidara yakınlığıyla bilinen Cem Küçük tarafından ortaya atılan iddialara karşı, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan adına 100.000 TL’lik manevi tazminat davası açıldı.

Hüseyin Ersöz ve Enes Hikmet Ermaner adlı avukatlar tarafından Bakırköy Asliye Hukuk Mahkemesi’ne sunulan dilekçede, iddiaların somut bir dayanağının olmadığı, savcılık dosyasında bu konuda herhangi bir bilginin bulunmadığı ve haberlerde gizliliği ihlal edildiği vurgulandı.

Ayrıca, iddiaların odağında yer alan Azad Barış ile yapılan telefon görüşmelerinin suç içermediği, bu kişinin kamuoyunda tanınmış bir siyasetçi olduğu ve hakkında herhangi bir yasal soruşturma bulunmadığı belgelendi.

Dilekçede ayrıca; Yargıtay ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına göre, “terör örgütüyle ilişkilendirme” gibi ağır suçlamaların ancak somut delillerle kanıtlanabileceği ve aksi durumda bu tür iddiaların kişilik haklarına saldırı olarak değerlendirilebileceği ifade edildi.

Related Posts

‘Cumhuriyet düşmanı’nı asıldığı meydanda andılar

Cumhuriyet’in reformlarına karşı ayaklanan Şeyh Said idam edilişinin 100. yılında Diyarbakır’da anıldı. HÜDA PAR’lı Dinç, “Hamdolsun Şeyh Said’in yolundayız” dedi.

Altın beyin engel tanımadı

Yüzde 60 görme engelli Serçe, 5 yıl önce üniversite sınavında şampiyon oldu. Okulunu birincilikle bitirdi. Serçe şimdi Cambridge’ten tam burslu kabul aldı.

Beyaz Saray Trump’ın Suriye planını açıkladı

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada ABD Başkanı Donald Trump’ın, Suriye’ye yaptırımları kaldıracak başkanlık kararnamesi imzalayacağını bildirdi. Günlük basın toplantısında konuşan Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, Trump’ın Suriye’ye yönelik ABD …

Modi, BRICS Zirvesi için Brezilya’ya gidecek

Hindistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Ravi, Başbakan Modi’nin Brezilya’yı ziyaret edip, Rio de Janeiro’da düzenlenecek olan BRICS Zirvesi’ne katılacağını belirtti.

Son dakika… Kılıçdaroğlu ‘kurultay davası’ sonrası sessizliğini bozdu: ‘Fonlarla beslenen gazeteciler, troller, gözü dönmüş siyasetçiler…’

Son dakika haberi… Özgür Özel’in Genel Başkan seçildiği Kasım 2023’te gerçekleştirilen 38. Olağan CHP Kurultayı’nın iptali istemiyle açılan ve “mutlak butlan” tartışmalarını doğuran dava 8 Eylül’e ertelendi. Eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu, ertelenen dava sonrası sessizliğini sosyal medyadan bozdu.

Gözlerin çevrildiği CHP’nin kurultay davası bugün: Hangi kararlar çıkabilir? Mutlak butlan çıkarsa ne olur?

Cumhuriyet Halk Partisi’nde gözler bugün görülecek kurultay davasının duruşmasında. Kurultayın iptali istemiyle açılan davada yeni duruşma Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülecek.