Emeklilerden ‘çadırlı’ ve ‘küçük tencereli’ eylem

DİSK Emekli-Sen Üyelerinden Eylem: “Barınamıyoruz, Geçinemiyoruz”

DİSK Emekli-Sen üyeleri, bugün Okmeydanı Anadolu Parkı’nda çadırlı ve küçük tencereli bir eylem gerçekleştirdi. Eylemde, “AKP şaşırma, sabrımızı taşırma” ve “Saraya değil, emekliye bütçe” sloganları atıldı.

Eylemde hazırlanan ortak açıklamayı okuyan DİSK Emekli-Sen üyesi Hülya Yalçın, “Hükümet geçen yıl emeklilerin canına kastetmişken, bu yıl da çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğine göz dikmiştir.” dedi ve şunları ekledi:

“Ne canımızdan ne çocuklarımızdan ne de torunlarımızdan vazgeçeceğiz. Emeklilerin çoğu, asgari ücretin altında yaşam mücadelesi veriyor. En düşük emekli maaşı, asgari ücret seviyesinde belirlenmeli. Emekliler, ekonomik krizden diğer kesimlerden daha fazla etkileniyor. Yapılması gereken, emekli aylıklarını asgari ücret zammı oranında artırmaktır. Açlığın, yoksulluğun kader olmadığını göstermeliyiz.”

DİSK Emekli-Sen Şişli ve Beyoğlu Şube Başkanı Hasan Karakazan da eylemde küçük tencerelerle “Hani diyorlar ya, dilimleri küçültün diye. Küçülte küçülte tencereler bu kadar oldu. Bununla 4 kişilik bir aile nasıl doyacak? Et nereden alabileceğiz ki? Utansın bu hükümet” diyerek tepki gösterdi.

Related Posts

Ermenistan Dışişleri Bakanı Mirzoyan’dan, Rus mevkidaşı Lavrov’a: İç işlerimize karışmayın

Ermenistan Dışişleri Bakanı Mirzoyan’dan, Rus mevkidaşı Lavrov’a: İç işlerimize karışmayın

‘Cumhuriyet düşmanı’nı asıldığı meydanda andılar

Cumhuriyet’in reformlarına karşı ayaklanan Şeyh Said idam edilişinin 100. yılında Diyarbakır’da anıldı. HÜDA PAR’lı Dinç, “Hamdolsun Şeyh Said’in yolundayız” dedi.

Altın beyin engel tanımadı

Yüzde 60 görme engelli Serçe, 5 yıl önce üniversite sınavında şampiyon oldu. Okulunu birincilikle bitirdi. Serçe şimdi Cambridge’ten tam burslu kabul aldı.

Beyaz Saray Trump’ın Suriye planını açıkladı

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada ABD Başkanı Donald Trump’ın, Suriye’ye yaptırımları kaldıracak başkanlık kararnamesi imzalayacağını bildirdi. Günlük basın toplantısında konuşan Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, Trump’ın Suriye’ye yönelik ABD …

Modi, BRICS Zirvesi için Brezilya’ya gidecek

Hindistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Ravi, Başbakan Modi’nin Brezilya’yı ziyaret edip, Rio de Janeiro’da düzenlenecek olan BRICS Zirvesi’ne katılacağını belirtti.

Son dakika… Kılıçdaroğlu ‘kurultay davası’ sonrası sessizliğini bozdu: ‘Fonlarla beslenen gazeteciler, troller, gözü dönmüş siyasetçiler…’

Son dakika haberi… Özgür Özel’in Genel Başkan seçildiği Kasım 2023’te gerçekleştirilen 38. Olağan CHP Kurultayı’nın iptali istemiyle açılan ve “mutlak butlan” tartışmalarını doğuran dava 8 Eylül’e ertelendi. Eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu, ertelenen dava sonrası sessizliğini sosyal medyadan bozdu.