Diyarbakır’da stent skandalı: Doktorlar ifadeye çağrıldı, yazışmalar araştırılıyor

Gazi Yaşargil Hastanesi’nde Stent Skandalı: Soruşturma Başlatıldı

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bazı stentlerin operasyon sırasında damarı yırtarak ölüme sebep olduğu iddialarıyla ilgili başlatılan soruşturmada doktorların ifadelerine başvuruldu. Ayrıca, skandalı ortaya çıkaran iç yazışmaların sızdırılma durumu da inceleniyor.

Diyarbakır’daki Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kullanılan belirli bir stent markasının bazı hastaların ölümüne neden olduğu iddiaları üzerine, hastanenin Kardiyoloji Servisi’nde çalışan doktorların ifadelerine başvuruldu.

Yaşanan olaylarda, stentlerin operasyon sırasında damarda sıyrılarak damar yırtılmasına yol açtığı ve bu nedenle bazı hastaların hayatını kaybettiği tespit edildi. Bunun üzerine, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı.

Doktorların Mesajlarına Yansıyan Gerçekler

Soruşturma kapsamında doktorların ifade verdiği ve kullanılan stentlerle ilgili detaylı bilgi alındığı bilgisi edinildi. Ayrıca, doktorlar arasında yapılan ve skandalı gün yüzüne çıkaran yazışmaların kim tarafından sızdırıldığı da araştırılıyor.

Yazışmaların İçeriği İnceleme Altında

Doktorların birbirleri arasında yaptığı yazışmalarda şu ifadelere yer verildi:

“Stent sıyrıldı, damardan ayrıldı ve hastamız hayatını kaybetti.”

“Bu stentin kötü sonuçlar doğurmasına rağmen neden hala kullanmaya devam ediyoruz?”

“Cuma günü benim hastamda sıyrılma oldu, aynı gün başka bir hastanın vakasında da benzer bir durum yaşandı.”


Related Posts

Daha sağlıklı bir karaciğer için nasıl beslenmelisiniz?

Daha sağlıklı bir karaciğer için nasıl beslenmelisiniz?

Uzmanı uyardı: Hijyen kurallarına uyulmadan tüketilen karpuz zehirleyebilir

Uzmanı uyardı: Hijyen kurallarına uyulmadan tüketilen karpuz zehirleyebilir

Güneşten faydalanmanın altın kuralları

Kontrollü ve bilinçli şekilde güneşten faydalanmanın cilt sağlığını korumada etkili olduğunu belirten Deri ve Zührevi Hastalıkları (Dermatoloji) Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Nazmi Geyik, “Doğru zamanlama, kısa süreli maruziyet ve cilt tipine uygun yaklaşım ile güneşten fayda sağlamak mümkündür” dedi.

Ispanak, balık, ceviz: Omega-3 sağlığımız için neden önemli?

Ispanak, balık, ceviz: Omega-3 sağlığımız için neden önemli?

Kalp Sağlığına İyi Gelen 10 Gıda

Kalbe iyi gelen besinler hakkında bilgi veren uzmanlar, hareketsizlik ve sağlıklısız beslenme alışkanlıklarının kalp ve damar sağlığını olumsuz etkilediğini söyledi. 

Talasemi tehlikesi: Taşıyıcılık oranı yüzde 2,1 ‘e ulaştı

Halk arasında “akdeniz anemisi” olarak bilinen talasemi için Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdür Yardımcısı Hamit Bağcı açıklamada bulundu. “Türkiye’de talesemi taşıyıcılık oranımız yüzde 2,1 ama bölgelerde değişiyor. Bazı bölgelerde daha yoğun yüzde 0,6 ile yüzde 13 arasında bu oran değişiyor” dedi.