T24 Haber Merkezi
Spectrum House Düşünce ve Araştırma Merkezi tarafından gerçekleştirilen “Türkiye Geneli Kayyum Algısı Araştırması” sonuçlarını yayınladı. Kayyımların kamuoyunda algısına dair sonuçlar ortaya çıktı.
Araştırmada CHP’li Esenyurt Belediyesi’ne kayyım atanmasıyla DEM Parti’li Batman, Halfeti ve Mardin belediyelerine kayyım atamaları ayrı ayrı soruldu.
Yüzde 52’lik dilim kayyım atamalarına karşı
Araştırmaya göre, Esenyurt Belediyesi’ne kayyım atanmasını doğru bulanların oranı yüzde 35,2 oldu. Bu bulgular ışığında, toplumun yalnızca üçte birine yakınının bu atamayı desteklediği görüldü. Buna karşın, katılımcıların yüzde 52,8’i bu uygulamayı yanlış bulduğunu ifade etti. Yüzde 12’si ise ne doğru ne de yanlış buldu.
AKP seçmenine göre kayyım atamaları doğru
Araştırma kapsamında, siyasi parti tercihlerinin kayyım atamalarına yönelik tutum üzerindeki etkisi de analiz edildi. 2023 genel seçimlerinde AKP’ye oy veren katılımcıların yüzde 57,4’ü Esenyurt Belediyesi’ne kayyım atanmasını doğru bulduğunu ifade etti. Bu oran, MHP seçmenlerinde yüzde 69,5’e, Zafer Partisi seçmenlerinde yüzde 59,4’e ve Yeniden Refah Partisi seçmenlerinde yüzde 58,1’e kadar çıktı. Yeşil Sol Partililerin (HDP) yüzde 89,3’ü, CHP’lilerin yüzde 78,2’si ve AKP’lilerin yüzde 26,2’si bu uygulamayı yanlış bulduğunu belirtti.
Araştırma bulgularına göre, DEM Parti yönetimindeki Mardin, Batman ve Halfeti belediyelerine yönelik
kayyım atamalarını yanlış bulanların oranı ise yüzde 51,5 olarak ölçüldü. Öte yandan, kayyım atamalarını doğru bulanların oranı yüzde 35,4 oldu.
AKP’ye oy veren katılımcıların yüzde 54,2’si bu belediyelere kayyım atanmasını doğru bulduğunu ifade ederken, MHP seçmenlerinin yüzde 68,7’si, Zafer Partisi seçmenlerinin yüzde 66,7’si ve Yeniden Refah Partisi seçmenlerinin yüzde 59’u kayyım atamalarını doğru bulduğunu belirtti. Diğer taraftan, Yeşil Sol Parti (HDP) seçmenlerinin sadece yüzde 6,3’ü, CHP seçmenlerinin ise yüzde 12,2’si kayyım atamalarını doğru bulduğunu ifade etmiştir. Yeşil Sol Partililerin yüzde 89,3’ü, CHP’lilerin yüzde 78,2’si ve AK Partililerin yüzde 26,2’si bu uygulamayı yanlış bulduğunu belirtti.
Yakın bir gelecekte organları yazıcılarda ‘basabileceğiz’ – Doku mühendisi Ece Öztürk anlatıyor |
Günün öne çıkan haberleri TIKLAYIN | Kar yağışı nedeniyle 25 ilde eğitime ara verildi TIKLAYIN | Muharrem İnce’nin CHP’ye katılımına 30 milyon liralık borç engeli! TIKLAYIN | Devlet Bahçeli, kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldı TIKLAYIN | MHP’li başkan denetim talebinde bulundu, AKP’li eski başkan tutuklandı! TIKLAYIN | Mehmet Y. Yılmaz yazdı: Dört yıl sonrayı düşünmek titretiyor! TIKLAYIN | Ertuğrul Özkök: Farkında mısınız; tayin edilmiş savcı, seçilmiş İmamoğlu için “Muhtar bile olamaz” dedi TIKLAYIN | Sendikalar kamu işçisi için yüzde 95 zam istiyor |
More Stories
Narin Güran cinayeti davasında yeni gelişme: Beraat talep edildi
Malatya’da Kar Yağışı Nedeniyle Köy Yolları Kapandı
İzmir’de 90 Yıllık Tatlı Dükkanında Dede Mesleği Yaşıyor