AKP Meclis’e sundu: Trafik cezalarına dev zam geliyor!

Adalet ve Kalkınma Partisi, trafik kurallarına uymayan sürücülere yönelik idari para cezalarını artırmayı içeren yasa teklifi için hazırlıklarını tamamladı.

Yapılan değişiklikleri içeren teklifin bu hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunulması bekleniyor.

KAZA YERİNDE KAÇANLARA HAPİS CEZASI

Teklifte, aşırı hız, kırmızı ışık ihlali, hatalı şerit değiştirme ve dönüş kurallarına uymama gibi durumlarda kesilen idari para cezalarının artırılması öngörülüyor.

Maddi hasarlı, yaralanmalı veya ölümlü trafik kazalarında, zorunlu bir sebep olmaksızın olay yerinden kaçanlara uygulanan cezanın 46 bin liraya çıkarılması planlanıyor.

Ayrıca, ölümlü veya yaralanmalı kazalarda, izin almadan olay yerinden kaçan sürücülere 1 ila 3 yıl arasında hapis cezası verilecek ve ehliyetleri 2 yıl süreyle geri alınacak.

CEP TELEFONU KULLANAN SÜRÜCÜLERE YÜKSEK CEZA

Sürüş halindeyken cep telefonu veya diğer iletişim cihazlarını kullanan sürücülere verilen para cezası 5 bin liraya yükseltilecek. Aynı kuralı bir yıl içinde tekrar ihlal edenlere 10 bin lira idari para cezası kesilecek.

Bir yıl içinde üç kez veya daha fazla aynı kuralı ihlal eden sürücülere her seferinde 20 bin lira ceza uygulanacak ve ehliyetleri her seferinde 30 gün süreyle geri alınacak.

Ehliyetsiz sürücülere 40 bin, ehliyeti geçici olarak alınmış ancak araç kullanmaya devam edenlere 20 bin, ehliyeti iptal edilmiş olmasına rağmen araç kullanmaya devam edenlere ise 200 bin lira ceza verilecek.

Teklifte ayrıca yük ve yolcu taşıyan araçlarda takograf, taksilerde ise taksimetre kullanımıyla ilgili yeni düzenlemeler bulunuyor.

Related Posts

Bakan Işıkhan’dan asgari ücret ara zam açıklaması: ‘Bir aksilik olursa…’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan asgari ücret ara zamı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, enflasyondaki düşüşe rağmen bir aksilik durumunda Temmuz ayında ara zam yapılabileceğini belirtti.

SSK, Bağ-Kur en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte ortaya çıkan maaş zammı tablosu

Milyonlarca emekli, temmuzda maaşlara yansıyacak zam oranını merak ediyor. TÜİK’in açıkladığı ocak-nisan enflasyon verileriyle birlikte SSK ve Bağ-Kur emeklileri için dört aylık zam oranı netleşti. İlk dört ayda enflasyon yüzde 13,36’ya ulaştı, geriye sadece iki aylık veri kaldı. Peki, temmuzda emekli maaşları ne kadar artacak? En düşük maaş hangi seviyeye çıkacak? İşte tabloyla 4 aylık zam oranları…

Duvar saati durunca

Hacı Dayı ile Hacı Teyzenin evlerindeki duvar saati günün birinde tık demiş, durmuş. Birkaç gün sonra oğulları eve geldiğinde saatin çalışmadığını fark etmiş. “Buna bir kalem pil alıp taksaydınız ya” deyince, iki tonton “Aah, ah” ile başlayan bir cümleyi ayna anda söylemişler. Biri “Yavrum, pil aldık ama…” demiş, sözü diğeri tamamlamış: “…takmasını bir türlü denk getiremiyoruz ki.” Oğul, pili yerine oturtamadıklarını zannetmiş. “Zor değil ki basit bir şey.” “Evladım, görüyorsun saat dördü altı geçe

Trump görüşme öncesi Çin’e ayar verdi

ABD-Çin görüşmeleri öncesinde Trump’tan Çin’e yanıt geldi. ABD Başkanı Donald Trump, Çin’e yönelik yüzde 80’lik tarifenin doğru göründüğünü belirtti.

Antalya 18 milyon turist hedefine emin adımlarla ilerliyor

1 Ocak-7 Mayıs döneminde 2 milyon 300 bin turisti ağırlayan Antalya, bu yıl için belirlenen 18 milyon yabancı turist hedefine emin adımlarla ilerliyor.

MÜSİAD’da koltuk değişimi: Yeni başkan seçildi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanlığına Burhan Özdemir seçildi.