AKP’ye Geçiş Yapan Serap Yazıcı Özbudun’un Asıl Sınavı Şimdi Başlıyor
Antalya Milletvekili Prof. Dr. Serap Yazıcı Özbudun‘un Gelecek Partisi’nden ayrılarak AKP’ye katılmasını köşesine taşıyan Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, “Serap Yazıcı Özbudun açısından asıl sınav şimdi başlıyor. Hukuk ve demokrasi açısından kıyasıya eleştirdiği partide bir şeyleri değiştirmeyi başarırsa… İlkeli bir geçiş yapmış olacak. Hiçbir şeyi değiştirmezse… İşte o zaman yandı gülüm keten helva!” dedi.
Hakan şöyle yazdı:
“Serap Yazıcı Özbudun olayında iki önemli nokta var. BİR: Hukuk ve demokrasi açısından kıyasıya eleştirdiği bir partiye geçmesi. İKİ: Hukuk ve demokrasi açısından kıyasıya eleştirdiği partinin kendisini kabul etmesi. Yani geçen kadar, kabul edene de dikkat kesilmek gerekiyor. Peki kabul eden ne diyor bu işe?
Serap Yazıcı Özbudun, AK Parti’ye geçtikten sonra ‘Serbestiyet’ adlı mecraya şu açıklamayı yaptı: ‘Benim görüşlerimde bir değişiklik yok. Hâlâ hukukun üstünlüğü, hâlâ demokrasi diyorum. AK Parti’ye davette aracı olanlara ‘Beni fikirlerime rağmen mi davet ediyorsunuz, sizi çok eleştirdim, buna rağmen mi davet’ diye sordum. ‘Evet, Cumhurbaşkanımız sizi partimizde görmek istiyor’ dediler.’
Yani Serap Yazıcı Özbudun açısından asıl sınav şimdi başlıyor. Hukuk ve demokrasi açısından kıyasıya eleştirdiği partide bir şeyleri değiştirmeyi başarırsa… İlkeli bir geçiş yapmış olacak. Hiçbir şeyi değiştirmezse… İşte o zaman yandı gülüm keten helva!”
Yazının tamamı için buraya tıklayın.
More Stories
Yeni doğan bebeğini havalimanı klozetine atmıştı: Cezası belli oldu
“Trump Dedeağaç askeri üssünü kapatma emri verdi” iddiasına ABD’den yalanlama
Ankara’da ‘çalıntı araç’ operasyonu: Motor, şanzıman, şasi numarasını değiştiriyorlar