Bugün başladı: İstanbul’a kavurucu sıcaklıklarda nefes olacak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü: Hava Durumu Tahminleri

Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinde parçalı yer yer çok bulutlu hava beklenirken, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Ağrı ve Van’da yerel sağanak yağışlar görülecek. Diğer bölgeler ise az bulutlu ve açık olacak.

RÜZGAR HIZI 50 KM’YE ULAŞACAK

Rüzgarın iç ve batı kesimlerde kuzey yönlerden kuvvetli şekilde eseceği ve hızının 30-50 km/saat arasında olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği belirtilirken, rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden hafif olacağı ancak iç ve batı kesimlerde zaman zaman orta kuvvette kuvvetli şekilde eseceği öngörülüyor.

Kuzey yönlerden kuvvetli şekilde esmesi beklenen rüzgar nedeniyle olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulanıyor.

İSTANBUL’DA POYRAZ UYARISI

AKOM’un açıklamasına göre, bugün İstanbul’da hava sıcaklıklarının 36-37 derece aralığında seyretmesi bekleniyor.

Poyraz rüzgarının etkisi altına giren İstanbullular için bir nebze olsun ferahlama olanağı sağlayacak.

Meteoroloji uzmanlarından önemli uyarılar:

  • 11.00-17.00 saatleri arasında güneşe çıkmaktan kaçının.
  • Susuz kalmamak için günde en az 3 litre su tüketin.
  • Ağır fiziksel aktivitelerden kaçının.
  • Şapka veya şemsiye kullanarak güneşten korunun.
  • Beyaz veya krem renkli, keten ve bol kıyafetler tercih edin.
  • Cildinizi güneş kremleri ile koruyun.

Related Posts

Orman Genel Müdürlüğü’nden Antalya yangını açıklaması

Antalya’nın yanında Karabük’te de orman yangınıyla mücadele ediliyor.

Kırşehir’de jandarma 9 kök kenevir bitkisi ele geçirdi

Kırşehir’de jandarma ekipleri tarafından drone destekli yapılan kontrollerde, bir bahçede yasa dışı olarak ekildiği belirlenen 9 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.

Hatay’da ateşlenen askerler hastaneye kaldırıldı: İki asker şehit oldu

Hatay’da yüksek ateş şikayetiyle hastaneye kaldırılan 7 askerden 2’si şehit oldu. Milli Savunma Bakanlığı yaşananlarla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Kimlik başvurularında yeni dönem! Vesikalık yerine zorunlu oldu

Kimlik başvurularında vesikalık zorunluluğu ortadan kalktı. Artık Almanya’da vesikalık yerine yeni bir uygulama getirilirken benzer bir hizmetin Türkiye’de de olup olmayacağı ise merak konusu oldu.

Kınalıada açıklarında bir tekne alev aldı

İstanbul’da Kınalıada açıklarında bir tekneden dumanlar yükseldi. Sahil Güvenlik ekipleri bölgeye intikal ediyor.

Özel’den, Bakırhan’ın siyasi tutsak yorumuna yanıt: Böyle bir ön şart koştuğumuzu kimse söyleyemez

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’ın ‘CHP olursa belki de bütün siyasi tutsaklar dışarıda olacak’ açıklamalarına yanıt CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den geldi. Özel, ‘”Bütün herkesin tutuksuz yargılanması esas. Komisyona girmeye böyle bir ön şart koştuğumuzu kimse söyleyemez’ dedi.