ABD yargıcından geri adım yok! Dev teknoloji şirketinin itirazı reddildi

Huawei, ABD’de Devam Eden Davada İtirazını Kaybetti

Huawei’e “ABD’den teknoloji sırrı çalma, şantaj faaliyetlerinde bulunma ve banka sahtekarlığı” gibi suçlamalar yöneltilmiş ve 2018’de başlayan dava hala devam etmektedir. New York federal yargıçlarından Ann Donnelly, davaya ilişkin 52 sayfalık kararını açıkladı.

Donnelly, Huawei’in itirazının yetersiz olduğunu belirterek reddedildiğini açıkladı.

– HUAWEİ DAVASI

2018’de dönemin ABD Başkanı Donald Trump, “fikri mülkiyet hırsızlığı” iddialarını ele almak için “Çin Girişimi”ni başlattı. Bu çerçevede, Huawei’nin sahibi Ren Zhengfei’nin kızı ve Mali İşler Direktörü Mıng Vancou, ABD’nin İran yaptırımlarını ihlal ettiği iddiasıyla Kanada’da tutuklandı.

Mıng, Amerikan bankalarına, Huawei ile Hong Kong merkezli Skycom firması arasındaki ilişki konusunda yalan söylemek ve komplo kurmakla suçlandı. Savcılık, Huawei’nin iştiraki olan Skycom’un 2009-2014 yıllarında ABD’nin İran yaptırımlarını ihlal ettiğini iddia etti.

Huawei, ABD’nin ulusal güvenlik endişeleri nedeniyle 2019’da ticaret kısıtlamaları listesine alınmış ve ABD mallarının satışı azaltılmıştı. ABD Başkanı Joe Biden döneminde, Mıng’a yönelik suçlamalar düşürüldü ancak Huawei’e yönelik dava devam etti.

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Leman’daki alçak karikatürün avukatlığını yapan Özgür Özel’e: Bu küstahlığı niçin savunuyorsun

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kadın Kolları Genel Merkez AR-GE Başkanlığı Teşkilat Akademisi Liderlik Okulu Kamp Programı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) ve Hz. Musa’yı resmeden Leman dergisinin yaptığı alçak karikatürün avukatlığına soyunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e tepki gösterdi.

LeMan dergisi hedefte: Bir de mali soruşturma başlatıldı!

LeMan dergisine mali soruşturma başlatıldı. Bu kapsamda derginin “yurt dışından mali destek alınıp alınmadığı” araştırılacak.

Tartışan mahkumlar yangın çıkardı: Yunanistan’da cezaevi ateşe verildi

Volos şehrindeki hapishanede çıkan yangın nedeniyle 4 kişi hastaneye kaldırıldı

Ermenistan Dışişleri Bakanı Mirzoyan’dan, Rus mevkidaşı Lavrov’a: İç işlerimize karışmayın

Ermenistan Dışişleri Bakanı Mirzoyan’dan, Rus mevkidaşı Lavrov’a: İç işlerimize karışmayın

‘Cumhuriyet düşmanı’nı asıldığı meydanda andılar

Cumhuriyet’in reformlarına karşı ayaklanan Şeyh Said idam edilişinin 100. yılında Diyarbakır’da anıldı. HÜDA PAR’lı Dinç, “Hamdolsun Şeyh Said’in yolundayız” dedi.

Altın beyin engel tanımadı

Yüzde 60 görme engelli Serçe, 5 yıl önce üniversite sınavında şampiyon oldu. Okulunu birincilikle bitirdi. Serçe şimdi Cambridge’ten tam burslu kabul aldı.