Spot piyasada elektrik fiyatları (31 Mayıs 2025)

Enerji Piyasalarında Elektrik Fiyatları Düştü

Son verilere göre, bugün spot elektrik piyasasında işlem hacmi, dünkü güne göre %20,7 azalarak 865 milyon 327 bin 825 lira seviyesine geriledi.

Gün öncesi piyasada bir megavatsaat elektriğin fiyatı, yarın için en yüksek saat 21.00’de 3.299,99 TL, en düşük saatler olan 10.00 ve 12.00’de ise 31 TL olarak belirlendi.

Gün öncesi piyasada bir megavatsaat elektriğin aritmetik ortalama fiyatı 1591,82 TL olurken, ağırlıklı ortalama fiyatı ise 1606,44 TL olarak hesaplandı.

Spot piyasada ise bir megavatsaat elektriğin fiyatı bugün en yüksek 3.400 TL, en düşük ise 499,99 TL seviyesinde kaydedildi.

Related Posts

Kapasite kullanım oranı temmuzda azaldı

İmalat sanayisi genelinde mevsimsel etkilerden arındırılmamış kapasite kullanım oranı (KKO), temmuzda geçen aya göre 0,4 puan azalarak yüzde 74,2’ye geriledi.

Gayrimenkul Sertifikası ile borsadan ev almanın yolu: 10 soruda yeni sistem

“Gayrimenkul Sertifikası” uygulamasıyla küçük yatırımcılar konut sahibi olma fırsatına sahip! TOKİ ve Emlak Konut GYO işbirliğiyle başlatılan bu yeni yatırım modeli, peşinat ve kredi yükümlülüğü olmadan gayrimenkul projelerine ortak olma imkanı sunuyor. Sertifikalar, Borsa İstanbul’da işlem görecek ve İstanbul Başakşehir’deki Damla Kent Evleri projesinde kullanılacak. Yatırımcılar, 4-8 Ağustos tarihleri arasında sertifikalarını satın alabilecek. Peki, bu sistem nasıl çalışacak? İşte detaylar…

ASRİAD Genel Başkanı Yıldız: ‘Faiz indirim akışı aksamamalı’

ASRİAD Genel Başkanı İbrahim Cemil Yıldız, PPK faiz indirimi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “TCMB, PPK faiz indirim dönemine tekrar girmiş bulunmaktadır. Hiç şüphesiz bu önemli ve zorunlu bir karardır. Ancak beklentimiz tek haneye ininceye kadar akışın bir daha bozulmamasıdır.” dedi.

Enerjisa Enerji 5,25 Milyar TL Tahvil İhracını Tamamladı

Enerjisa Enerji, 726 gün vadeli 5,25 milyar TL tutarındaki tahvil ihracını başarıyla gerçekleştirdi.

Çinli rakipler Alman devi zorladı! Binlerce çalışanını işten çıkaracak

Otomotivdeki elektrikli dönüşüm, Bosch’un Reutlingen fabrikasını da vurdu. Artan rekabet ve azalan talep nedeniyle tesis, direksiyon sistemleri yerine yarı iletken üretimine odaklanacak.

CHP’den hükümete sert özelleştirme tepkisi: ‘AK Parti bedavaya hediye etti’

CHP’den Soma B Termik Santrali özelleştirmesine sert eleştiri geldi. Yavuzyılmaz, devletin devreden çıkarıldığı uygulamanın kamu zararına yol açtığını vurguladı. Kamulaştırma çağrısı yaparak çözüm önerilerini paylaştı.