Dolandırıcılar interneti bıraktı, direkt kapıyı çalıp bu bahaneyle evlere giriyorlar!

Avrupa’da Fiber Optik Dolandırıcılığı Yöntemi Tehlike Saçıyor!

Avrupa’da son zamanlarda “fiber optik dolandırıcılığı” olarak adlandırılan bir yöntem tekrar yükselişte ve yetkililer endişelenmeye başladı.

Newsweek’in bildirdiğine göre, suçlular artık ev sahiplerini internet operatörlerinin fiber optik teknisyeni olarak tanıtarak kapıları çalmakta. Bahaneler arasında “Fiber aşırı yüklendi” ya da “Müşterilerimize ücretsiz bakım teklifi var” gibi cümlelerle ev sahipleri içeri davet edilmekte ve ikna edici konuşmalarla ağın kontrol ve onarımının yapılması gerektiğine inandırılmaktadır.

Fransa’nın bazı bölgelerinde durum o kadar yaygınlaşmış durumda ki, aynı evlere farklı günlerde birden fazla sahte teknisyen ziyareti yapılmıştır. Bu kişilerin amacının henüz net olmamakla birlikte, hırsızlık mı yapmak, evin güvenlik seviyesini mi test etmek yoksa planlı bir soygun mu yapmak olduğu araştırılmaktadır.

Uzmanlar, “önceden haber verilmeyen ziyaretçi” uyarısı yapmaktadır.

Emniyet yetkilileri ve internet sağlayıcıları, en basit korunma yönteminin sağduyu olduğunu belirtmektedir. Bir servis sağlayıcısı, her zaman müdahale talebini önceden yazılı veya SMS yoluyla bildirmektedir. Habersiz gelen, net bir randevusu olmayan kişilere kapı açılmamalı; şüpheli durumlarda mutlaka ilgili şirket aranarak ziyaretin doğruluğu teyit edilmelidir.

Avrupa polis teşkilatları, vakaları yakından takip etmektedir; ancak sorumsuzca kapıyı açan bu “teknisyenler” karşısında en etkili savunmanın önceden randevu kontrolü ve şüphe durumunda kapının kapatılması olduğu belirtilmektedir.

Related Posts

Ateşkesin yeni ayrıntıları ortaya çıkıyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın önceki gün İsrail’in kabul ettiğini açıkladığı Gazze’deki 60 günlük ateşkese ilişkin ayrıntılar medyaya yansımaya devam ediyor.

YRP lideri Fatih Erbakan ittifak için tarih verdi, erken seçim çağrısı yaptı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, erken seçim çağrısını yineledikten sonra ittifak sorularına cevap verdi. Erbakan, ittifak görüşmelerinin seçime yakın bir dönemde olabileceğini söyledi.

CHP maskeli provokatörlerin oyuncağı haline geldi

AK Parti Kadın Kolları’nın programına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Leman dergisinin Peygamberimiz’e (sav) hakaretini savunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e tepki gösterdi: “Milyonların gördüğü hakareti, rezilliği, provokasyonu sen göremiyorsan sorunu başkasında değil kendinde ara. CHP sadece belediye soyguncularının değil milletten kopuk marjinaller, yüzü maskeli provokatörler, ağzı bozuk sokak eşkıyalarının oyuncağı haline gelmiştir. Özgür Özel’in girdiği yol çıkmaz sokaktır.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Leman’daki alçak karikatürün avukatlığını yapan Özgür Özel’e: Bu küstahlığı niçin savunuyorsun

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kadın Kolları Genel Merkez AR-GE Başkanlığı Teşkilat Akademisi Liderlik Okulu Kamp Programı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) ve Hz. Musa’yı resmeden Leman dergisinin yaptığı alçak karikatürün avukatlığına soyunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e tepki gösterdi.

ABD yargıcından geri adım yok! Dev teknoloji şirketinin itirazı reddildi

Huawei’e “ABD’den teknoloji sırrı çalma, şantaj faaliyetlerinde bulunma ve banka sahtekarlığı” gibi birçok suç isnat edilen ve 2018’de başlayan dava sürüyor. New York bölge federal yargıçlarından Ann Donnelly, davaya ilişkin 52 sayfalık kararını …

LeMan dergisi hedefte: Bir de mali soruşturma başlatıldı!

LeMan dergisine mali soruşturma başlatıldı. Bu kapsamda derginin “yurt dışından mali destek alınıp alınmadığı” araştırılacak.