Kamu sözleşmesinin aylardır imzalanmaması üzerine emekçi, bakanlık önüne gidiyor: İşçi sesini yükseltiyor

Günlük Brüt Ücretlerin Yükseltilmesi Talebi İçin Eylem Hazırlıkları

Türk-İş ve Hak-İş, geçtiğimiz ay yaptıkları görüşmelerde günlük brüt çıplak ücretleri bin 800 TL’nin altında olan işçilerin ücretlerinin artırılması talebinde bulundu. Birinci altı ay için yüzde 50, ikinci altı ay için yüzde 25 zam istenirken ikinci yılda da yüzde 25+25 zam talep edildi. Ayrıca ikinci altı aydan itibaren yüzde 10 refah payı ve enflasyon farkı talepleri de masada yer alıyordu. Ancak, yapılan 3 toplantıya rağmen herhangi bir sonuca varılamadı. Bu durum üzerine Tez-Koop-İş Sendikası, 14 Mayıs 2025 Çarşamba günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde basın açıklaması yapma kararı aldı.

İşverenden Alacaklıyız

Tez-Koop-İş Sendikası Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Mustafa Özgen, kamu işçilerinin 1 Ocak itibarıyla “kamu işvereninden alacaklı” olduklarını belirtti. Enflasyonun artmasıyla birlikte yoksulluk ve sefaletin etkilerinin daha da arttığını dile getiren Özgen, “Sözleşme imzalanmadığı için hala 2024 yılı ücretleriyle devam ediyoruz. Bu durum işçiler arasında büyük bir talep dalgasına yol açmaktadır. Ücret ve sosyal haklar net olmadığı için sözleşmeler de imzalanamıyor. Temmuz veya Ağustos’a kadar beklemek istemiyoruz çünkü bu süreçte para değer kaybediyor ve yoksulluk derinleşiyor. Yalnızca herhangi bir durumda imzalanması değil, yoksulluğu azaltacak ve enflasyondan etkilenmeyecek ücret zammı istiyoruz” şeklinde konuştu.

Türk-İş ile Gerilim

Ankara’da yapılacak eylem konusunda Türk-İş’ten onay almadıklarını belirten Tez-Koop-İş Sendikası İl Başkanı, Türk-İş Konfederasyonu’na bağlı sendikaların eyleme katılma durumunun tüm başkanlarını bağlamadığını açıkladı. Türk-İş’e bağlı bir sendika olarak kendilerini meşru olmayan bir grup gibi göstermeye çalıştıklarını dile getiren başkan, Türk-İş İl Başkanının kendilerine talimat verme yetkisinin olmadığını belirtti.

Related Posts

Trump görüşme öncesi Çin’e ayar verdi

ABD-Çin görüşmeleri öncesinde Trump’tan Çin’e yanıt geldi. ABD Başkanı Donald Trump, Çin’e yönelik yüzde 80’lik tarifenin doğru göründüğünü belirtti.

Antalya 18 milyon turist hedefine emin adımlarla ilerliyor

1 Ocak-7 Mayıs döneminde 2 milyon 300 bin turisti ağırlayan Antalya, bu yıl için belirlenen 18 milyon yabancı turist hedefine emin adımlarla ilerliyor.

MÜSİAD’da koltuk değişimi: Yeni başkan seçildi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanlığına Burhan Özdemir seçildi.

Meclis’ten geçti: Acillik değilseniz aramayın, binlerce lira ödeyebilirsiniz!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), acil çağrı hizmetlerinin daha etkin kullanılmasını sağlamak amacıyla 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan asılsız ihbarlara verilen cezaları artıran yasa teklifini kabul etti. Yeni düzenlemeyle birlikte, 112’yi …

Seçim sonucu şaşırtmadı: MÜSİAD’a yeni AKP’li başkan!

MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulu, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Etkinlikte, yeni yönetim kurulu üyeleri belirlendi ve eski AKP Düzce Milletvekili aday adayı Burhan Özdemir, MÜSİAD Genel Başkanlığı’na seçildi.

Borsada takas süresi kısalıyor: Yatırımcılar için yeni dönem başlıyor!

Borsada takas süresinin kısaltılması, işlem hacimlerinde önemli artışlara yol açabilir. Uzmanlar, bu değişikliğin yatırımcılar için daha hızlı işlem yapma imkanı sunacağını belirtiyor. Yatırımcılar ve aracı kurumlar, uyum sürecine hızla adapte olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir