Afet Farkındalık Eğitmeni Olmaya Hak Kazandılar

Keçiören Belediyesi Personeline Afet Farkındalık Eğitimi Verildi

Keçiören Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü personeline yönelik Afet Farkındalık Eğitmen Eğitimi düzenlendi. Eğitime katılan personele verilen eğitim sonucunda Afet Farkındalık Eğitimi verebilecek yetkinliğe sahip olduklarını belgeleyen eğitmen sertifikaları takdim edildi.

Teorik ve uygulamalı eğitimler gerçekleştirildi

Afet Farkındalık Eğitmen Eğitimi kapsamında sunulan eğitimler, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na (AFAD) bağlı Afet ve Acil Durum Eğitim Merkezi (AFADEM) uzmanları tarafından verildi. Programda, afet öncesi hazırlık süreçleri, doğru davranış biçimleri afet anında, afet sonrası toparlanma adımları ve kriz iletişimi gibi konular ele alındı. Katılımcıların toplumsal farkındalık oluşturma becerilerini geliştirmeye yönelik sunum teknikleri ve uygulamalı çalışmalar da eğitim içeriğinde yer aldı. Eğitimin sonunda yazılı sınav yapılarak katılımcıların bilgi düzeyleri ölçülürken, bireysel olarak hazırladıkları sunumları grup önünde sunarak eğitmenlik becerilerini sergilediler. Katılımcılar, kurum ve kuruluşlarında afet farkındalık eğitimi verme yetkinliğine sahip olduklarını kanıtladılar.

Kaynak: BYZHA Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

YKS tercih dönemi 2025 tarihi | YKS tercihleri ne zaman başlayacak? Üniversite tercih kılavuzu ve taban puanlar belli oldu mu, ne zaman yayınlanacak? ÖSYM YKS tercih tarihi bilgisi!

YKS tercih tarihi 2025 dönemi için geri sayım başladı. ÖSYM tarafından gerçekleşen üniversite sınavı sonuçları açıklandıktan sonra 2025 YKS tercih maratonu başlayacak. Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) oturumlarından oluşan YKS sınav puanlarına göre, üniversite tercihleri ÖSYM tarafından yapılacak. 2025-YKS tercih ve kontenjanlar kılavuzu yayımlandıktan sonra üniversite tercihleri başlayacak. 2 yıllık ve 4 yıllık programların taban puanlarının yer aldığı YÖK tercih robotu, tercih maratonunda adaylar için önem arz edecek. Gözler şimdi 2 yıllık ve 4 yıllık programların yer aldığı YKS tercih kılavuzu bilgisinde. Peki, Üniversite tercih kılavuzu ve taban puanlar belli oldu mu? YKS tercihleri ne zaman başlayacak 2025? İşte, üniversite sınavı YKS tercih tarihi bilgisi ve konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

Baraj doluluk oranları 8 Temmuz 2025 İSKİ güncel veriler | İstanbul baraj doluluk oranı ne kadar oldu, su seviyesi yüzde kaç?

Marmara Bölgesi’ni etkisi altına alan sıcak hava dalgası nedeniyle günlük su tüketimini yükselirken, barajlardaki su seviyesi azaldı. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre İstanbul barajlarında son durum belli oldu. Sıcaklıkların etkili olduğu 23-27 Haziran arasında şehre verilen günlük su miktarında bir hafta öncesine göre ortalama 80 bin metreküplük artış yaşandı, baraj doluluk oranı 8 Temmuz itibarıyla yüzde 65’in altına indi. Ömerli, Terkos, Elmalı, Alibeyköy ve diğer barajların doluluk oranları güncel İSKİ verilerine yansıdı. Peki, İstanbul baraj doluluk oranı ne kadar oldu, su seviyesi yüzde kaç? İşte, 8 Temmuz İstanbul barajlarında son durum.

Bakanlıktan ‘Spotify’ açıklaması: Yasal çerçevede mücadelemiz devam edecektir

Bakanlıktan ‘Spotify’ açıklaması: Yasal çerçevede mücadelemiz devam edecektir

4 TEMMUZ CUMA HUTBESİ PDF METNİ VE KONUSU | Diyanet bu haftaki cuma hutbesi konusunu yayınladı: ‘Geçmişe İbretle Geleceğe Ferasetle Bakalım’

Cuma hutbesi konusu 4 Temmuz 2025 ve PDF metni erişime açıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın dinhizmetleri.diyanet.gov.tr internet adresinden, Türkiye genelindeki camilerde okunması için hazırlanan bu haftaki cuma hutbesinde, 10 Muharrem Âşûrâ gününün önemi ele alınacak. “Sevgili Peygamberimiz (s.a.s), tüm insanlığa gönderilen bir rahmet elçisidir. Bizler hürmet, sevgi ve nezaket gibi erdemleri şiar edinmeyi; kin, düşmanlık ve haset gibi kötü duygu ve düşüncelerden arınmayı o Kutlu Nebi’den öğrendik.” ifadelerinin yer aldığı hutbede; Kur’an’a ve Peygamber Efendimiz (s.a.s)’e yapılan çirkin saldırılara karşı birlik olunması gerektiği vurgulandı. 4 Temmuz cuma hutbesi PDF metni, Diyanet’in internet adresinden de indirilebilecek. Peki, bu haftaki cuma hutbesi konusu nedir? İşte, 4 Temmuz 2025 cuma hutbesi konusu hakkında ayrıntılı bilgiler.

Oyuncu Şekip Taşpınar, hayatını kaybetti

Oyuncu Şekip Taşpınar, hayatını kaybetti

ALES/2 ne zaman yapılacak? ALES/2 sınav giriş yerleri açıklandı mı?

2025 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’nın (ALES/2) ikinci oturumu için geri sayım başladı. Peki, ALES/2 ne zaman yapılacak? ALES/2 sınav giriş yerleri açıklandı mı?