Araştırma: Bu dört sebze, saçların beyazlamasını azaltıyor

Brokoli, Kereviz, Ispanak ve Lahana Beyaz Saçları Azaltabilir

Bilim insanlarına göre, Uluslararası Antioxidants dergisinde yayımlanan bir araştırmaya göre, brokoli, kereviz, ıspanak ve lahana gibi sebzelerde bulunan antioksidan olan luteolin, beyaz saçların ilerlemesini azaltmaya yardımcı olabilir.

Japonya’daki Nagoya Üniversitesi’nden bir araştırma ekibi, luteolin tedavisinin etkinliğini test etmek için laboratuvar farelerini kullandı. Farelerde genellikle yaşlanma sürecinin bir parçası olarak gri saç oluşmazken, araştırmacılar, erken yaşta grileşmenin etkilerini taklit etmek için genetiği değiştirilmiş bir fare modeli oluşturdu. Bu model, orta yaşlı insanların yaşadığı grileşmeye benzer bir görünüme sahip oldu.

16 hafta boyunca farelere luteolin dozu uygulandı ve sonuçlar tedavi almayan farelerle karşılaştırıldı. Deneyin başlangıcında tüm farelerin yaklaşık yüzde 20’si gri saça sahipti.

16 hafta sonra, luteolinle tedavi edilen farelerde gri saç miktarında çok az veya hiç değişiklik görülmezken, tedavi edilmeyen farelerde gri saç miktarında yüzde 60 ile yüzde 80 arasında önemli bir artış kaydedildi.

Çalışmada, luteolinin saç beyazlamasını baskılayabileceği ve dahili tedavinin harici tedaviye kıyasla daha zayıf bir etki gösterebileceği öne sürüldü.

(Kaynak: Hürriyet)

Günün Öne Çıkan Haberleri

TIKLAYIN – İmamoğlu, CHP’nin ön seçim kararını destekledi: Demokratik devrim! Tek yol erken seçim!

TIKLAYIN – ABD’de uçakla helikopter çarpıştı, 18 kişinin cesedine ulaşıldı

TIKLAYIN – Yüzlerce suç duyurusu sonuçsuz kaldı; eski AKP’li vekil Zehra Taşkesenlioğlu’nun ifadesi alınmadan dosya kapatıldı

TIKLAYIN – Otel çalışanları patronu yalanladı: “Gece güvenlik yoktu; yangın alarmı, müşteriler odalarda sigara içtiği için kapalıydı”

TIKLAYIN – UEFA Avrupa Ligi’nde “Türk derbisi” olabilir; işte Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin tur ihtimalleri

Related Posts

Hurriyet.com.tr artık TEKNOFEST Sosyal’de!

Türkiye’nin önde gelen haber sitelerinden Hürriyet.com.tr, milli teknoloji hamlesinin simgesi TEKNOFEST’in kendi sosyal medya platformu olan TEKNOFEST Sosyal’deki yerini aldı. Bu entegrasyonla birlikte, teknolojiye meraklı gençler güncel haberlere ve festivalle ilgili detaylı içeriklere daha hızlı ulaşabilecek.

Sosyal medyada ortalık karıştı: Grok neden herkese hakaret ediyor?

Sosyal medya platformu X’in yapay zeka uygulaması Grok, dün akşam AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan da aralarında bulunduğu çok sayıda isme yönelik hakaret içerikli paylaşımlar yaptı. Yurttaşlar Grok’a ne olduğunu merak etti. Peki, Grok neden herkese hakaret ediyor?

Bu telefonlar 7 yıl boyunca güncelleme alacak!

Samsung bazı modellerinin 7 boyunca güncellenerek destekleneceğini duyurdu.

Teknoloji sınır tanımıyor! Holografik asistanlar geliyor

Holografik teknoloji, bilim kurgu filmlerinden çıkıp gerçek dünyaya adım atıyor. Holografik asistanlar, üç boyutlu görüntüleme ve yapay zeka ile birleşerek hem bireysel hem de profesyonel yaşamda çığır açtı. Bilimsel araştırmalar ve uluslararası …

Depremleri tetikleyen yeni tehlike! Son araştırma korkuttu

Alpler’in gözbebeği Mont Blanc masifi, sadece manzarasıyla değil artık depremleriyle de konuşuluyor. Yeni bir araştırma, 2015’ten bu yana bölgedeki sismik hareketliliğin ciddi şekilde arttığını ortaya koyuyor. Üstelik suçlu çok tanıdık: İklim değişikliği.

Bu gözlüğü takınca sokaktaki reklamlar kayboluyor

Artırılmış gerçeklik destekli yeni bir gözlük, billboard’lardan gazete ilanlarına dek tüm reklamları silmeyi vadediyor.