AKP’li isimden bakana sert tepki: ‘Ağır bir yük’

Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u Yangın Faciası Sonrası Sert Bir Dille Eleştirdi

Eski AK Parti milletvekili Şamil Tayyar, Bolu Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel’de meydana gelen yangın faciasıyla ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u sert bir şekilde eleştirdi. Tayyar, Bakan Ersoy’un, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve otel sahibi Halit Ergül tarafından yalanlandığını belirtti.

Yangın faciasında hayatını kaybeden 78 kişinin ardından ortaya çıkan “Yetki ve Denetim” tartışmasıyla ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un sorumluluk almaması AK Parti’den de tepki çekti. Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, sosyal medya hesabı üzerinden tepkisini dile getirerek, Bakan Ersoy’un herkesi suçladığını ifade etti. Tayyar şu sözleri kullandı:

  • Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, katıldığı bir TV yayınında tesislerin denetim yetkisinin bakanlıkta olduğu halde, kendisinden başka herkesi suçladı. Bu durum, AK Parti iktidarının alışık olmadığı bir süreci başlattı.
  • Bolu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, valilik emrindeki bir bürokrat olarak, Bakan Ersoy’un iddialarını yalanladı. Denetim yetkisinin Turizm Bakanlığı’nda olduğunu belirterek, bu açıklamaların vali bilgisi olmadan yapılamayacağını söyledi.
  • Otel sahibi Halit Ergül de turizm bakanlığı tarafından oteline yapılan denetimlerle ilgili açıklamalarda bulunarak, yangın önlemleriyle ilgili eksiklik bulunmadığını belirtti.
  • Bakanın, her bürokratın işlemini bilemeyebileceğini söyleyen Tayyar, dürüst olması halinde masumiyetine inanabileceğini ifade etti.

Yangın faciasında gerçeğe ulaşmak yerine karartmayı tercih eden Turizm Bakanı’nın artık AK Parti için ağır bir yük olduğunu belirten Tayyar, skandalın üstünü kapatmanın doğru olmadığını vurguladı.

Related Posts

Büyük Yok Oluş’un sır perdesi fosillerle aralandı: Gelecek hakkındaki tahminler korkuttu

Bundan yaklaşık 252 milyon yıl önce, dünya tarihinin en yıkıcı kitlesel yok oluşu yaşandı. Bilim adamları bu hadiseye “Büyük Yok Oluş” dediler. Bu olayda, gezegendeki yaşamın yaklaşık yüzde 90’ı sona erdi. Ancak bilim insanlarını uzun süredir …

Peru’da 3 bin 500 yıllık antik şehir gün yüzüne çıkarıldı

Peru’nun Barranca bölgesinde 3 bin 500 yıllık ‘Penico’ isimli bir antik şehir keşfedildi.

Teksas’taki sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 51’e yükseldi

Teksas’taki sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 51’e yükseldi

İran’ın dinî lideri Hamaney, İsrail ile 12 gün süren hava savaşının ardından ilk kez halka açık bir etkinliğe katıldı

İran’ın dinî lideri Hamaney, İsrail ile 12 gün süren hava savaşının ardından ilk kez halka açık bir etkinliğe katıldı

Ömer Çelik: ‘CHP Genel Başkanı Özel’in Cumhurbaşkanımızın sandıktan korktuğunu söylemesi, siyasi cehaletin zirvesi’

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Ömer Çelik, “CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in saygısız bir üslupla Cumhurbaşkanımızın sandıktan korktuğunu söylemesi, siyasi cehaletin zirvesi olmuş. Özgür Özel’in temsil ettiği cehalet, artık muhalefet yapma biçimi açısından siyasi kimlik haline gelmiştir. Cumhurbaşkanımızın siyasi zaferlerinin hepsi sandık yoluyla gerçekleşmiştir” dedi.

Datça’da deprem!

Muğla’nın Datça ilçesi açıklarında 3.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem kısa süreli paniğe neden oldu.