Dünya Futbolunda ARda Güler ve Kenan Yıldız İzleri
Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu (IFFHS), geleneksel ödüllerini belirlemek için 1987 yılından beri yıllık olarak düzenliyor. Bu yılın “Dünyanın En İyi Genç Oyuncusu” kategorisinde, Real Madrid forması giyen milli futbolcumuz Arda Güler ile Juventus’un yıldızı Kenan Yıldız aday gösterildi.
Arda Güler ayrıca, “Dünyanın En İyi Oyun Kurucusu” aday listesinde de yer alarak büyük bir başarı elde etti.
Arda Güler ayrıca ‘Yılın En İyi Oyun Kurucusu Ödülü’ne de aday gösterildi ve futbol dünyasında adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor.
120 ülkeden gelen spor gazetecileri ve futbol uzmanlarından oluşan uluslararası IFFHS jürisi, kazananları 10 Aralık 2025 tarihinden sonra açıklayacak. Jüri üyeleri, adaylar hakkındaki değerlendirmelerini yıl bazında (ocak-aralık dönemi) yapacaklar.